Ingen rök utan eld

  Ovanför porten till Västra Kapellet i Trbg finns en inskription. "Dina döda skola le(f)va", lyder texten, skriven med stora bokstäver. Hur skulle detta kunna bli möjligt? Kan följande passager utgöra ledtrådar? 2 Samuelsboken 22, Psaltaren 18. Jesus upptändes i sin ande, när Marias bror hade dött (Johannes 11:32-34). Jesus kom till jorden för att tända en eld (Lukas 12:49). Lärjungarnas hjärtan (= lärjungarnas andar/"själar") blev brinnande, detta kan man läsa om i Lukas 24:31-32. Om inte vetekornet (bild på Jesus) faller i jorden och dör, så förblir det ett ENSAMT korn, Johannes 12:24. Här skulle jag vilja citera från en sång. "Lågorna* är många... Anden är en." Poängen i sammanhangen är mångfald. Det är viktigt med gemenskap, och det är viktigt med samarbete - både med Gud och människor! Det är svårt för den ensamme att, likt Jesus, komma till en gemenskap, utan att bli (väl) mottagen (Johannes 1:10,11)! *Lågorna borde, bildligt talat, röra sig mot varandra, så att elden kunde börja brinna!
Och på den "yttersta dagen", då om inte förr, kommer Gud att sända sitt ord och väcka vetekornen, som sover i jordens mull. Vilken "väckelse" det kommer att bli!
Do You see what I see? Sätt igång att (sam)arbeta! "Vi ska fira bröllop uti himmelen!" (Okänd sångförfattare.) Och... "Du får kalvstek i himmelens höjd!" (Citat JOE HILL/Ture Nerman, vars 130:e födelsedag firades den 7:e oktober!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0