Köttfärswok

Ett recept från Allt om mat

2 person(er) Ingredienser

125 g vitkål, 1 klyfta
0,5 st purjolök
1 st äpple
3 st aprikoser, torkade
0,5 msk olivolja
1,5 tsk curry
200 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

soja

300 g basmatiris (jag tar jasminris, som oftast finns här hemma), kokt
 

Tillagning

En snabblagad rätt med allt i en stekpanna. Väljer man basmatiris till är rätten klar på ca 10 minuter.
1. Skär vitkålen i tunna strimlor.
Ansa och strimla purjolöken.
Skär äpplet i klyftor. Strimla aprikoserna. Fräs vitkål och purjolök i olja tillsammans med curry 2-3 min.
2. Rör ner färsen och låt steka med 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner äpple och aprikoser. Servera med kokt ris och soja.

Näringsvärde: Ca 450 kcal, 15 g fett, 25 g protein, 52 kolhydrater per portion.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0