Köttfärswok
Ett recept från Allt om mat
2 person(er) Ingredienser
125 g | vitkål, 1 klyfta |
---|---|
0,5 st | purjolök |
1 st | äpple |
3 st | aprikoser, torkade |
0,5 msk | olivolja |
1,5 tsk | curry |
200 g | nötfärs |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör
soja
300 g | basmatiris (jag tar jasminris, som oftast finns här hemma), kokt |
---|---|
Tillagning
En snabblagad rätt med allt i en stekpanna. Väljer man basmatiris till är rätten klar på ca 10 minuter.
1. Skär vitkålen i tunna strimlor.
Ansa och strimla purjolöken.
Skär äpplet i klyftor. Strimla aprikoserna. Fräs vitkål och purjolök i olja tillsammans med curry 2-3 min.
2. Rör ner färsen och låt steka med 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner äpple och aprikoser. Servera med kokt ris och soja.
Ansa och strimla purjolöken.
Skär äpplet i klyftor. Strimla aprikoserna. Fräs vitkål och purjolök i olja tillsammans med curry 2-3 min.
2. Rör ner färsen och låt steka med 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner äpple och aprikoser. Servera med kokt ris och soja.
Näringsvärde: Ca 450 kcal, 15 g fett, 25 g protein, 52 kolhydrater per portion.
Kommentarer
Trackback