Broccoli- och spenatpaj

Ingredienser till tre-fyra portioner:
Pajdeg:
11/2 dl vetemjöl
11/2 dl grahamsmjöl
125 g margarin
4 msk vatten
Fyllning:
1 bukett broccoli
1 pkt djupfryst bladspenat (250 g)
4 tomater
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och peppar
basilika

Mät upp mjölet i en skål. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen stå kallt ca 1 timme. Tryck ut pajdegen i en form, nagga botten med en gaffel. Grädda i 200 grader ca 15 minuter i mitten av ugnen.
Tina spenaten och pressa bort onödig vätska. Lägg spenat och broccoli i pajskalet. Strö på riven ost (spara lite). Skär tomaterna i skivor och täck pajen med skivorna. Strö över resten av osten. Vispa mjölk och ägg i en bunke, krydda med salt och peppar och gärna torkad basilika. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen (200 grader) tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 30-35 minuter.
(Hämtat från http://www.danokarin.net/)

Betyg: 3, i en skala från 1 till 5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0