Tempus fugit!

Herre lär oss att så betänka vår

egen förestående bortgång,

att när vi skola skiljas ifrån detta

förgängliga livet,

vi må vara beredda till

en salig hädanfärd.


Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Jantelagen - "den svenska grundlagen"

Du skall inte tro att du är något.

Du skall inte tro att du är lika god som vi.

Du skall inte tro att du är klokare än vi.

Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.

Du skall inte tro att du vet mera än vi.

Du skall inte tro att du är förmer än vi.

Du skall inte tro att du duger till något.

Du skall inte skratta åt oss.

Du skall inte tro att några bryr sig om dig.

Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Ur "En flykting korsar sitt spår" av den norske
författaren Aksel Sandemose (1899-1965)
http://www.bankrattsforeningen.org.se/jante.html

 


De mest avskyvärda och otrevliga jag någonsin träffat.

De mest avskyvärda och otrevliga jag någonsin träffat, är läkaren Sven, och hans fru Stina. Stina hette som barn Rosén. När hon ringde i maj, till min "fångvaktare", presenterade hon sig med efternamnet Olsson, trots att hon i själva verket heter något annat! (Jag undrar om inte Sven en gång i tiden utbildade sig till djurskötare, eller något i den stilen.)

Jag har dragit mig till minnes, att "fångvaktaren", i vars klor jag råkade 1987, för länge sedan lurade mig att vittna till Svens fördel. Detta gjorde jag, trots att jag, mig veterligen, aldrig hade träffat Sven på den tiden. Jag litade blint på "fångvaktaren"!

Sven är en Besserwisser av högsta rang! Hu! Dessutom är han uppenbarligen lättlurad!

I maj 1995 dömdes en släkting(?) till Sven, för tre (eg. fyra - han rånade samma bank två ggr) bankrån, till sju års fängelse. Tre veckor efter hovrättsförhandligen, från vilken han blev fritagen(!), begick han ännu ett bankrån! Släktingen har även rånat ett postkontor. Dåligt DNA, tror jag, som råkat ut för Sven!

Har någon hört Sven anropa, i lokalradion, när något gått honom emot på jobbet!?


Citat ur mitt kommande försvarstal inför A(n)grip(P)a(rna)

Neurotic_perfectionism Bilden lånad från internet

"There is no evidence that perfectionism occurs more often in gifted students. However, many gifted students experience some negative perfectionist tendencies at some point in their lives. When these tendencies lead to constant expectations or demands for excellence, parents and teachers should seek therapy for the students or intervene to help them cope with the struggle." —Teri Cooper Brown

Intervenerar "styvpappas"* vänner samt mina släktingar, för att hjälpa mig att bli av med mitt neurotiska beteende? Mitt svar blir, att vännerna fortsätter med att bemöta mig med negativa förväntningar, samt att majoriteteten av mina anhöriga gör detsamma!

(*"Styvpappa" visar sig gärna på styva linan, dock inte som lindansare. Han går i varje fall gärna på cirkus, kanske han har Silbersky som förebild?)

Ge inte upp!!!

"For we are God's [own] handiwork (His workmanship), *recreated in Christ Jesus, [born anew] that we may do those good works which God predestined (planned beforehand) for us [taking paths which He prepared ahead of time], that we should walk in them [living the good life which He prearranged and made ready for us to live].

Ephesians 2:10 (Amplified Bible)

Footnotes: *Ephesians 2:10 Arthur S. Way, Way's Epistles: The Letters of St. Paul to Seven Churches and Three Friends.

Drömmens skepp

Vårt hav, med hatten i silver, drömmande går mot land, ett skepp med blommor kring rodret syns stäva mot himlens rand. Vi ser dess brusande sidor lysa som kaprifol, och babords reling bär timjan, som rodnar likt morgonsol.

Vindarna vaknar och vänder, vaknar och vänder sig om, vågorna skimrar, skimrar av sång, av sång.

På däcket ögontröst flödar, styrbord i ljung sig klär, en skorsten virad med vildvin ett under av skönhet är.

Vindarna vaknar och vänder, vaknar och vänder sig om, vågorna skimrar, skimrar av sång, av sång.

Jasmin kring ankaret glimmar, och radarn bär rosenkrans, kring bogen glittrar en mossa med bländande guldgrön glans.

Vindarna vaknar och vänder, vaknar och vänder sig om, vågorna skimrar, skimrar av sång, av sång.

Ett skepp, som strålar i drömmen, speglar vårt livs förlust, bestrött med skimrande blommor det nalkas en himmelsk kust.

(Text: Bo Setterlind, 1978 Musik: Staffan Percy, 1979)
Ackord fann jag på följande sida: http://stalrud.se/giss/pdf.texter/Drommens_skepp.pdf

Vem bestämmer!?

Psaltaren 119:122
Tag dig an din tjänarinnas sak, och låt det gå henne väl; låt icke de fräcka förtrycka mig.

Min sister-in-law bestämmer mycket. När hon var i min ena lgh, hörde jag henne säga, att någons hjärta skulle stannas (för en stund, antar jag). Tänk att kunna bestämma så mycket! Hoppas inte bestämmanderätt av detta slag, kommer att drabba mig, eller någon av mina nära/kära!

Det är märkligt, jag är myndig, men det är andra som bestämmer det mesta. Jag får inget jobb, men jag söker inte heller något. Varför? Jag har så mycket annat att göra. Vidare, det man inte vet, det har man inte ont av. Om jag visste, att jag inte kunde få något jobb, skulle jag vara ledsen. Genom att inte söka jobb, slipper jag upptäcka, att jag blir kasserad! Arbete befordrar hälsa och välstånd. Varför får jag, som hade så lätt för att få jobb när jag var yngre, inte lika lätt jobb nu!?

Vissa av mina släktingar vill bestämma, var jag ska bo. Jag talade om för svägerskan, att hon inte skulle kunna få mig till att stanna i en "övernattare", som jag liknat vid en cell! Om jag nu inte blivit motarbetad i många år, hade jag förmodligen haft jobb. Då hade jag kanske kunnat välja var jag helst ville bo. Varför ska jag, som blivit motarbetad, inte få bo så att jag trivs!? 

Exploaterad redan som barn, missförstådd i vuxen ålder, förtalad i många år, utnyttjad av en 17 år äldre man. Denne såg som sin mission, att sätta mig på plats. Detta började han med redan 1987! När jag nu inte haft mens sedan den 7 maj, tycker han det är dags att kassera mig helt!

Har någon skickat mail till polisen? Jag har gjort det flera ggr, men det är tveksamt, om jag kommer att göra det fler ggr. Allt som oftast får jag inget svar!

Intresserad åskådare vid kvällens cirkusföreställning


Sen lunch vid hamnen


RSS 2.0