Grillad falukorv, couscous och senapssås
Ett recept från Allt om mat
4 person(er) Ingredienser
600 g | falukorv |
---|
Couscous:
1 st | grönsaksbuljongtärning |
---|---|
4 dl | vatten |
1 msk | smör |
3,5 dl | couscous |
1 st | röd lök |
2 st | tomater |
1 knippa | gräslök |
Senapssås:
1 dl | vispgrädde |
---|---|
1 dl | vatten |
1 tsk | vetemjöl |
1 st | grönsaksbuljongtärning |
1 st | vitlöksklyfta, pressad |
4 msk | dijonsenap |
Tillagning
1. Senapssås: Häll grädden och vattnet i en kastrull. Vispa i vetemjölet. Smula i buljongtärningen, pressa i vitlöken och tillsätt senapen. Vispa ihop såsen. Låt den sjuda på svag värme ett par minuter. Ställ åt sidan. Värm före servering.
2. Couscous: Koka upp buljongtärning, vatten och smör. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt couscousen, rör om och ställ åt sidan.
3. Hacka lök, tomater och gräslök. Blanda ner lök- och tomathacket, och hälften av gräslöken i couscousen. Rör ner resten av gräslöken i senapssåsen.
4. Hetta upp en grillpanna. Skär falukorven i ca 4 cm "puckar". Grilla dem ett par minuter på var sida. Servera genast tillsammans med couscous och senapssås.
2. Couscous: Koka upp buljongtärning, vatten och smör. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt couscousen, rör om och ställ åt sidan.
3. Hacka lök, tomater och gräslök. Blanda ner lök- och tomathacket, och hälften av gräslöken i couscousen. Rör ner resten av gräslöken i senapssåsen.
4. Hetta upp en grillpanna. Skär falukorven i ca 4 cm "puckar". Grilla dem ett par minuter på var sida. Servera genast tillsammans med couscous och senapssås.
Kommentarer
Trackback