Hemgjord tacokrydda
Här kommer receptet på egengjord tacokrydda igen för alla er som hört av er. Enjoy!
4 msk chilipeppar
2 msk spiskummin
2 msk torkad lök (jag använde rostad lök)
1 msk paprikapulver
2 tsk Koriander
1 tsk vitlökssalt
½ tsk peppar
½ tsk timjan
½ tsk kanel
Blanda allt och krydda köttfärsen med blandningen. Jag använde hälften
av blandningen till cirka 400-500 gram köttfärs. Den blir något starkare
än den färdiga köpta blandningen, men inte starkare än att barnen kunde
äta av den. Kryddan som blir över kan man spara i en tättslutande burk
till nästa gång tacosuget sätter in.
(http://www.dt.se/blogg/matbloggen/?max=-1&from=7620&to=6877&yearView=2009&monthView=Mar-)
Följande recept ska jag prova när jag får tillfälle!
Varm Mexikansk Smörgåstårta
(6 Portioner)
Ingredienser




























Beskrivning
Köttfärsröra
Bryn blandfärsen ihop med den röda löken. Tillsätt 2 msk chilisås och 1 påse tacokrydda. Häll även i majsen.
Fyllning 1 (botten)
100g mjukost blandas med 1dl crème fraiche (gärna med lite krossad vitlök i om man tycker om det) samt 1 röd hackad paprika. Breds ut på första lagret. Hälften av köttfärsröran kommer ovanpå.
Fyllning 2 (mellanlagret)
1 burk crème fraiche (den med chili-paprika smak) blandad med 2 dl riven ost
Topping (Översta lagret)
100g mjukost blandad med 1dl crème fraiche + 1 hackad orange paprika breds ut, även lite på kanterna.
Resten av köttfärsröran också.
Nachochipsen läggs runt och på tårtan. Riven ost ovanpå, in i ugnen 225˚C i ca 15-20-min
(www.matinfo.se)
Kommentarer
Trackback