Italiensk köttfärssås
Ett recept från Allt om mat
4 person(er) Ingredienser
500 g | köttfärs |
---|---|
1 msk | smör |
2 st | gula lökar, eller 1 stor purjolök |
2 st | potatisar, råa |
4 msk | tomatpuré |
4 dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
1 krm | vitpeppar |
2 krm | cayennepeppar |
1 tsk | salt |
0,75 dl | ost, riven |
1 dl | vispgrädde |
Tillbehör:
kokt pasta, strimlad bladpersilja och riven parmesanost
Tillagning
- Mitt bästa recept är en köttfärssås som följt familjen i 30 år, skriver Ann-Marie. Upphovsmannen till receptet lär vara en invandrad italienare. Nu är det Ann-Maries barnbarn som frågar efter mormors goda köttfärssås. Blir det fler än beräknat vid bordet river Anne-Marie bara i någon extra potatis och kryddar lite extra.
1. Stek köttfärs i smör i en stor stekpanna eller i omgångar. Hacka lök och fräs den med mot slutet.
2. Skala och riv potatis fint blanda det i köttfärsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.
3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad bladpersilja och riven parmesanost eller servera köttfärssås och
tillbehör separat.
2. Skala och riv potatis fint blanda det i köttfärsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.
3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad bladpersilja och riven parmesanost eller servera köttfärssås och
tillbehör separat.
Kommentarer
Trackback