Italiensk köttfärssås

Ett recept från Allt om mat

4 person(er) Ingredienser

500 g köttfärs
1 msk smör
2 st gula lökar, eller 1 stor purjolök
2 st potatisar, råa
4 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
0,75 dl ost, riven
1 dl vispgrädde

Tillbehör:

kokt pasta, strimlad bladpersilja och riven parmesanost

Tillagning

- Mitt bästa recept är en köttfärssås som följt familjen i 30 år, skriver Ann-Marie. Upphovsmannen till receptet lär vara en invandrad italienare. Nu är det Ann-Maries barnbarn som frågar efter mormors goda köttfärssås. Blir det fler än beräknat vid bordet river Anne-Marie bara i någon extra potatis och kryddar lite extra.
1. Stek köttfärs i smör i en stor stekpanna eller i omgångar. Hacka lök och fräs den med mot slutet.
2. Skala och riv potatis fint blanda det i köttfärsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.
3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad bladpersilja och riven parmesanost eller servera köttfärssås och
tillbehör separat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0