Kjelle's broccoligratäng

Tillagning

• 1-2 Broccoli huvuden (eller en påse fryst broccoli)
• 2 msk smör
• 2 msk mjöl
• 4 dl mjölk
• 1 - 2 dl (stark) riven ost (kan hoppas över)
• 1 ägg gula (kan hoppas över)
• Hyvlad ost
• Salt och peppar

Börja med att dela upp broccoli huvuden i buketter. Dela de större buketterna i två eller flera delar. Mitt tips, frys in broccolin dagen innan, eller så. Du slipper då förvälla den, och gratängen får en fin konsistens. (Hoppa således över att Förvälla (sedan) buketterna ca. 3 min (och)), men lägg dem i en smord gratäng form. Gör i ordning gratäng såsen (vanlig bechamel) genom att först smälta smör, vispa i mjöl och sedan tillsätta mjölk tills såsen får en lagom konsistens. Salta och peppra och nu kan du blanda i ost eller äggula om du vill. Häll såsen över broccolin och lägg sedan riven eller hyvlad (stark) ost ovanpå. Sätt in i ugn (225 C) och låt det hela gratinera i ca. 20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0