Vinterpaj med grovt mjöl, kassler och svamp
Ett recept från Allt om mat
4 person(er) Ingredienser
2 dl | vetemjöl |
---|---|
1 dl | grahamsmjöl |
100 g | smör |
3 msk | vatten |
Fyllning
200 g | kassler |
---|---|
200 g | färska champinjoner |
0,5 st | purjolök |
1 st | röd paprika |
1 msk | smör |
3 st | ägg |
1 dl | mjölk |
2 dl | lätt crème fraiche |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
0,5 tsk | timjan |
2 dl | lagrad ost, riven |
Garnering
2 msk | rostade solrosfrön |
---|---|
1 knippe | färsk timjan |
Tillagning
En matig och god paj som tillagas hemma. Bara att värma i ugnen när det är dags äta.
1. Hacka samman pajdegen i en matberedare. Klä en pajform, ca 25 cm i diameter, med degen och ställ in i kylskåpet 20 min. Sätt ugnen på 200°.
2. Förgrädda pajskalet ca 10 min mitt i ugnen. Strimla kasslern. Skiva svampen. Ansa och strimla purjolök och paprika. Fräs alltsammans i smör och lägg det i pajskalet.
3. Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche, salt, peppar och timjan. Häll det över grönsakerna i pajformen, spara ev lite och lägg ovanpå efter gräddning. Strö över ost. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.
4. Garnera med solrosfrön och timjan. Servera med tomater.
2. Förgrädda pajskalet ca 10 min mitt i ugnen. Strimla kasslern. Skiva svampen. Ansa och strimla purjolök och paprika. Fräs alltsammans i smör och lägg det i pajskalet.
3. Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche, salt, peppar och timjan. Häll det över grönsakerna i pajformen, spara ev lite och lägg ovanpå efter gräddning. Strö över ost. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.
4. Garnera med solrosfrön och timjan. Servera med tomater.
Kommentarer
Trackback