Jordgubbssaft
Igårkväll kokte jag saft, på överblivna jordgubbar.
Foto: Cecilia Nordstrand
Jordgubbssaft
Ett recept från Leva och bo
Ingredienser 3 liter
2 l liter jordgubbar
3-4 dl vatten
5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft
Tillagning
2. Koka upp vatten, lägg i jordgubbarna och låt allt småkoka under locka i 10 minuter.
3. Häll upp fruktmassan i en silduk och låt saften rinna av i cirka 30 minuter.
4. Mät saften och häll upp i en ren gryta. Blanda i socker efter mängden saft och låt allt koka upp på nytt. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter. Se till att allt socker smält!
5. Skumma saften noggrant.
6. Blanda i natriumbensoaten i lite av den varma saften. Blanda den sen med övrig saft.
7. Häll saften i ordentligt rengjorda flaskor. Fyll i ända upp och sätt på skruvlocken på en gång.
Förvara svalt och mörkt, har du en matkällare är det perfekt.
Kommentarer
Trackback