Dragonbiffar till söndagsmiddag
Ingredienser
400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 - 1 1/2 tsk smulad dragon [Nästa gång ska jag prova det andra ytterläget, 1 tsk.]
2 msk potatismjöl
2 st äggulor
Min enkla variant på sky: 1 tärning köttbuljong
5 dl vatten
Saltströaren placeras på bordet.
(Sky:
2 dl vispgrädde eller "lättare" grädde)
Salt
Citronpeppar
Dragon
Soja)
Tillbehör:
Kokt pressad potatis
Enkel sallad
Gör så här
Blanda färsen med salt, peppar och dragon.
Rör ner potatismjölet och äggulorna.
Forma avlånga biffar.
Stek dem gyllenbruna, tag upp dem och håll varma.
(Vispa ur stekpannan med grädden och smaka av med kryddorna. Droppa i soja för aptitlig färg.
Häll skyn över biffarna.)
Servera med kokt pressad potatis och en sallad.
[Källa: www.matklubben.se]
Kommentarer
Trackback