Bra sagt!

Dyresex er udråbt til at være vammelt og afskyeligt, er homoseksualitet ikke det samme? Hvad med når en homoseksuel mand fører sit lem op i røven på en mand der hvor afføringen kommer ud eller en kvinde som slikker på kønsorganet hos en anden kvinde der hvor urinen kommer ud? Er det ikke sådan i virkeligheden at når homoseksuelle prøver at får anerkendt deres såkaldte seksualitet er de med til at flytte nogen grænser? (Citat Harrye)

Homosexualitet handlar nog mycket om rädsla för att göra bort sig, rädsla för att bli förkastad av partnern av det motsatta könet. Tror jag. Det är inte lika allvarligt att bli underkänd av en kompis (av samma kön)!

Män är från Mars kvinnor är från Venus

 
Författare: John Gray
Genre: Fakta
Ämnesord: psykologi, kärlek
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9176088340
 

Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och Mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor..." Egentligen är det lika bra att inse det - vi kommer från olika planeter. Vi män och kvinnor. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas. Med den här jämförelsen visar läkaren John Gray hur det vanligaste konflikterna uppstår mellan män och kvinnor. Han ger råd om hur vi rent praktiskt skall hantera dessa skillnader, och hur förståelsen mellan parterna kan öka.

John Gray är en amerikansk pyskolog och äktenskapsrådgivare. förutom bästsäljaren Män från är från Mars Kvinnor är från Venus har på svenska utkommit Mars åtrår Venus - Venus älskar Mars, Mars och Venus tillsammans för alltid, Mars och Venus i kärlekens tecken, Mars träffar Venus, Att börja om, Hur man får det man önskar och är nöjd med det man har samt Mars och Venus - 365 vägar till ett bättre kärleksliv.

I ett nr av tidningen Kupé (från 2006/2007), läste jag följande. "Hur ofta hänger ohälsa och personliga problem ihop med att man varken har förstått sig själv eller någon annan?" Meningen är hämtad från recensionen av en bok (skriven av en framliden läkare) som Kay Pollak rekommenderar. Läkaren grundade en kursgård. I presentationsbroschyren läser jag följande. "Negativ stress uppkommer när man medvetet eller omedvetet förnekar sina känslomässiga och kroppsliga behov.

Vanligt är att man förnekar sitt behov av:
närhet och kärlek
att säga ifrån [men vad gör jag, när "vedersakaren" vägrar att tiga!?] 
att vila 
att äta hälsosam kost
att meditera [vad gör jag, när "vedersakaren" vägrar att tiga!?] 
att motionera
att vidareutbilda sig [men vad gör jag, när "vedersakaren" vägrar att tiga!?] 
ett meningsfullt arbete [det har jag länge saknat!]

'Fördelen' med att förneka sina behov är att man varken behöver visa sig sårbar eller ha civilkurage, dvs stå upp för det som är sant och meningsfullt. Dessa livsviktiga egenskaper får man inte tillgång till förrän man vågar möta sin rädsla och psykiska smärta." Slut citat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0